Nettside for Podrapporten

Fremhevet, Landingsside

Kunde: Podrapporten – samarbeid mellom Bauer, Norstat og Schibsted
Hva: Nettside
Når: april 2020
Produsent: Maria Aabel og Mika Hætta
URL: https://podrapporten.no

I januar 2020 ble Podtoppen lansert – en side med oversikt over de mest populære norske podkastene. Noen måneder senere skulle den tilhørende Podrapporten (som kartlegger nordmenns lyttervaner på podkast) lanseres, og vi ble kontaktet med en forespørsel om å lage nettsiden. Det synes vi selvfølgelig var et spennende prosjekt!

Kunden ønsket en side som er ren og moderne, med samme gjennomgående profil som er brukt i rapporten. I tillegg til å gjøre Podrapporten tilgjengelig for nedlastning, ønsket de også å hente inn topp-3 fra Podtoppen, legge ut webinar med tilhørende informasjon, samt lenke videre til en presentasjon med nøkkelinfo fra rapporten. Dette gjorde at vi måtte finne gode måter å bryte opp siden, uten at det skulle gå på bekostning av designet.

Det ble også implementert tags på alle knapper og lenker, slik at kunden nå har full oversikt over antall klikk på siden. Det gjør at de har verdifull data om hvordan de besøkende navigerer og bruker siden.

Sluttproduktet ble en ren og funksjonell side, som både ser pen ut og er enkel å navigere. I tillegg får kunden nyttig statistikk som kan brukes for å fortsette optimaliseringen av nettsiden.